Can Torres
(Lliçà d'Amunt - Vallès Oriental)

Lliçà d'Amunt - Can Torres

Lliçà d'Amunt - Can Torres (Foto: Amadalvarez -Wikimedia Commons- - Llicència Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International, 2007)

Lliçà d'Amunt - Can Torres (Foto: Òscar de Castro / Josep Font -Invarquit.gencat.cat-, 2020)

Situació Palaudàries
Hi ha poques referències històriques d'aquesta masia. Alguns autors sostenen que es tracta de l'antic mas Torrents, documentat al segle XV i als fogatges de 1553 i 1577. A mitjan segle XVII s'esmenta a Jacint Torres i Torrents, que avalaria aquesta tesi.

La masia està situada en un indret aïllat, prop de Can Palaudàries. És un edifici construït o reformat al segle XVI, moment al qual pertanyen les dues finestres d'arc conopial, amb traceria gòtica. Va ser reformada de nou al segle XVIII si ens atenim a la data inscrita a la dovella clau del portal, 1724. La mateixa data la podem veure al rellotge de sol que es conserva a la façana.