Casa Rafael Roldós
(Barcelona | La Rambla - Barcelonès)

Barcelona - Casa Rafael Roldós (Rambla, 124)

Barcelona - Casa Rafael Roldós (Rambla, 124) (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Casa Rafael Roldós (Rambla, 124) (Foto: Albert Esteves, 2015)

Barcelona - Casa Rafael Roldós (Rambla, 124) (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Casa Rafael Roldós (Rambla, 124), plànol original. Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona

Barcelona - Casa Joan Serra (Rambla, 124), plànol edifici anterior. Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona

AutorAntoni Pons Domínguez/ Roldán + Berengué (reforma)
Situació Rambla, 124
Edifici de l'any 1914 que substitueix una casa més antiga (la casa Joan Serra, de 1867) enderrocada per construir l'obra nova. Va ser promogut per Rafael Roldós Viñolas, que l'any 1896 havia fundat el diari Las Noticias, el qual va tenir la redacció aquí mateix fins que va tancar l'any 1939. Posteriorment, va instal·lar-s'hi El Correo Catalán i després va allotjar l'Hotel Montecarlo. L'any 2017 va ser rehabilitat pel despatx d'arquitectura Roldán + Berengué per convertir-lo en edifici comercial.

Fou projectat per Antoni Pons Domínguez (Barcelona, 1884-1978), un arquitecte amb poca obra a Barcelona però molt actiu a l'Alt Penedès. La seva façana, molt ornamentada, ve dominada per la tribuna central del primer i segon pis. Destaca també la balconada ondulant de la quarta planta, que trenca la verticalitat del conjunt. Els variats elements ornamentals, frontons, mènsules, columnes i relleus, li atorguen el seu caràcter eclèctic.