Cases Martorell i Vidal
(La Sénia - Montsià)

La Sénia - Casa Vidal (Foto: Albert Esteves, 2024)

La Sénia - Casa Martorell. Detall del brancal de la porta

La Sénia - Casa Martorell. Detall del brancal de la porta (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Plaça Major, 5 i 6
Conjunt de dues cases construïdes a mitjan segle XIX, d'un estil molt semblant, ja que van ser alçades alhora per dos cunyats. Un d'ells, Antoni Vidal Garcia, la va deixar en herència a la seva filla Antònia, casada amb l'empresari paperer Martí Martorell. Les dues cases, amb façana unitària emblanquinada, consten de planta baixa, pis i golfes. Els portals són rectangulars, només un d'ells emmarcat amb pedra i ornamentat amb uns curiosos relleus als brancals. Les golfes tenen amples obertures balconeres. A la planta baixa hi havia un molí d'oli, del tipus dit "de sang".