Casa Abadia
(La Sénia - Montsià)

La Sénia - Casa Abadia

La Sénia - Casa Abadia (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Major, 3-7
Edifici d'origen medieval molt refet al segle XIX, tot i mantenir l'estructura medieval de sostre embigat sobre arcs ogivals de pedra. La façana posterior dona directament al cingle sobre el riu Sénia. Conserva un antic portal de pedra, amb grans carreus als brancals i una llinda monolítica molt ampla on hi ha inscrit el cognom Garcia i la data de 1828. Fa referència a Joaquim Garcia, pagès i moliner, que va deixar-la en herència als seus dos fills, capellans. Aquests la van cedir al bisbat de Tortosa. Des de 1889 a 1936 va ser una escola de monges.