Cal Rei Bonet
(La Sénia - Montsià)

La Sénia - Casa del Rei Bonet

La Sénia - Casa del Rei Bonet (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Major, 4
En aquesta casa va néixer, l'any 1706, Josep Gabriel Francesc Bonet, conegut com el rei Bonet. Bonet, que un dia es va embarcar en un vaixell corsari i va acabar establint-se a Madagascar on, segons la llegenda, es va casar amb una filla del rei que governava l'illa i es va fer immensament ric. Quan va tornar a la Sénia, amb els seus servents negres, ningú se'l va creure. Llavors, en represàlia, va decidir que ningú podria gaudir de la seva herència fins a la quarta generació, 140 anys després, de manera que la seva fortuna va ser dipositada al Banc de Londres, custodiada per una de les branques familiars dels seus pares. Molts anys després, el 1947, es publicava als diaris la notícia que la immensa fortuna (mil cinc-cents milions de lliures esterlines) seria repartida entre totes les persones que portessin el cognom Bonet. A partir d'aquí, es van crear organitzacions de Bonets dedicades a reclamar la seva part de l'herència. Naturalment, ningú no va arribar a cobrar mai res.