Jutjats de Badalona
(Badalona | Barris perifèrics - Barcelonès)

Badalona - Jutjats

Badalona - Jutjats (Foto: Web de M.A.P.)

AutorJosep Lluís Mateo / Jordi Moliner
Situació Prim, 40
Edifici projectat i construït entre 1985 i 1991. Els guanyadors del concurs convocat pel Ministeri de Justícia va ser guanyat per Josep Lluís Mateo i Jordi Moliner. La pàgina web de Jordi Moliner descriu l'obra amb les següents paraules: "L'ordre i l'escala d'edifici públic queda expressat a la seva estructura i secció. Així, el hall, que connecta les diverses plantes, està dissenyat per ser l'element d'espai més significatiu de l'edifici i esdevé eix organitzador de la planta. Les façanes són de pedra natural aplicada amb diverses tecnologies. A la planta baixa es disposen grans blocs buixardats com a sòcol amb un ordre adintellat per a les seves petites obertures. La resta de l'edifici es va col·locant com si es tractés d'un mur o cortina."