Carrer Major
(La Sénia - Montsià)

La Sénia - Carrer Major, 57. Detall (Foto: Albert Esteves, 2024)

La Sénia - Carrer Major. Llinda de 1689

La Sénia - Carrer Major. Llinda de 1689 (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Major
InterèsEspecial interès Interessant
El carrer Major era l'eix principal de la Sénia en època medieval. Malgrat les inevitables transformacions derivades del creixement demogràfic i de la necessitat d'adequar els edificis a la modernitat, segueix sent un espai de memòria històrica que ens transporta a temps molt llunyans. L'estructura del carrer és la mateixa que devia tenir als segles XIII-XIV, tot i que queden poques restes visibles d'aquella època, més enllà d'alguns portals adovellats de pedra. Amb tot, els canvis que s'han anat produint, sobretot als segles XIX i XX, han alterat poc la configuració dels volums i han sabut mantenir l'harmonia urbanística, afavorida per l'empedrat modern de la calçada. Hi ha diversos edificis ressenyables, alguns dels quals tractem en fitxes independents.