Escoles Velles
(La Sénia - Montsià)

La Sénia - Escoles Velles

La Sénia - Escoles Velles (Foto: Albert Esteves, 2024)

TipusEdifici escolar
Situació Pg. Clotada, 23
Sota el nom d'Escoles Nacionals, van ser les primeres escoles públiques de la Sénia, promogudes per l'alcalde Joan Ferré Cortiella i el ministre republicà Marcel·lí Domingo, que ara dona nom al centre. Es van inaugurar l'any 1933, després de dos anys d'obres, a càrrec de l'empresa Nofre d'Ulldecona i diversos fusters de la Sénia. Poc després va esclatar la guerra civil i va arribar a allotjar tropes de tots dos bàndols. Amb la construcció de l'escola nova, l'Escola Jaume I, van deixar de ser un col·legi per passar a allotjar l'oficina de turisme i la biblioteca.

L'edifici, d'una sola planta, respon a l'estètica noucentista dins d'una concepció racionalista de l'espai.