Casa el Cacahuero
(Mas de Barberans - Montsià)

Mas de Barberans - Casa el Cacahuero

Mas de Barberans - Casa el Cacahuero (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Major, 28
Edifici entre mitgeres, de dimensions considerables i el més representatiu al poble de l'arquitectura popular del segle XIX. Va ser construït l'any 1862. Consta de planta baixa, dos pisos i golfes i està cobert amb teulada a dues aigües. El portal és adovellat, d'arc rebaixat, amb grans carreus als brancals. Els murs són fets de maçoneria, amb carreus escairats als angles cantoners i arrebossat al sector corresponent a la planta baixa de la façana principal. La façana posterior, que dona al carrer del Molí, és només de planta baixa i pis a causa del fort pendent del terreny. Antigament, disposava d'un molí, situat a la planta baixa. Es coneixia amb el nom de Casa Sevilet.