Museu de la Pauma
(Mas de Barberans - Montsià)

Mas de Barberans - Recipients de llata de pauma (Foto: calaix.gencat.cat, 2005)

TipusMuseu
AutorÀrea 55 Arquitectura - Òscar Benet Ramos
Situació Clavell, 52
El Centre de Desenvolupament Rural, Museu de la Pauma, de Mas de Barberans es va inaugurar el maig del 2010 com un espai destinat a la realització d’accions que afavoreixin i diversifiquin el desenvolupament econòmic local i territorial, així com la reivindicació d’una part del patrimoni etnològic autòcton que és el treball de la pauma. La pauma o margalló és un vegetal de la família de les palmeres, amb grans fulles que, un cop assecades, es feien servir per fer cabassos, escombres o estores, entre d'altres, una activitat molt estesa a les terres de l'Ebre.

L'edifici, inaugurat el 2010, compta amb quatre plantes i una composició de façana inclinada distintiva, que recorda l'entramat de llata.