Hort Sonor
(Mas de Barberans - Montsià)

Mas de Barberans - Hort Sonor

Mas de Barberans - Hort Sonor (Foto: Albert Esteves, 2024)

TipusElement singular
Situació Crtra. de la Sénia, a l'entrada del poble
A l'entrada del poble venint de la Sénia, tocant a la carretera, l'Ajuntament de Mas de Barberans va instal·lar un mena d'hort expositiu, denominat Hort Sonor. Es diu així perquè cadascuna de les 21 espècies plantades està vinculada a una cançó popular que es pot escoltar per mitjà d'un codi QR. Les plantes són les tradicionals de l'entorn, com ara l’arboç, el magraner, el baladre, el poliol i, per descomptat, el margalló, la palmera autòctona que es fa servir en l’artesania de la pauma. Per fer aquest hort s'han aprofitat brancals i cabanes de pedra seca, típiques del paisatge singular de la comarca.