Reial Acadèmia de Ciències i Arts (Teatre Poliorama) (Barcelona - La Rambla - Barcelonès)

Barcelona - Reial Acadèmia de les Ciències i les Arts

TipusEdifici administratiu o institucional
EstilEclecticisme
AutorJosep Domènech Estapà
Situació Rambla, 115
InterèsEspecial interès Interessant
El 1883 Domènech Estapà, en una de les seves primeres obres, va fer aquesta radical reforma d'un edifici més antic, dotant-lo d'una exuberant façana plena d'elements decoratius que evoquen l'arquitectura medieval juntament amb altres d'estil classicista. Les escultures de la façana són obra de Manuel Fuxà. El projecte inicial preveia una torre central més alta, que va ser substituïda finalment per dues torres més estretes i endarrerides per allotjar-hi els observatoris astronòmic i meteorològic. En aquest edifici, com en la major part de la seva obra, Domènech Estapà s'aproxima molt al modernisme però sense acabar d'adoptar plenament aquest estil. El rellotge, que segons és tradició dóna l'hora oficial de la ciutat, es va instal·lar el 1891, tot i que ha estat modernitzat en diverses ocasions. Des de 1922 els baixos van ser ocupats per un cinema, convertit posteriorment en el Teatre Poliorama.