Capella de la M.D. de Pallerols (País Valencià)
(La Sénia - Montsià)

La Sénia - Capella de la M.D. de Pallerols

La Sénia - Capella de la M.D. de Pallerols (Foto: Pere Rams i Josep M. Pérez -calaix.gencat.cat-, 2008)

La Sénia - Capella de la M.D. de Pallerols (Foto: Xufanc, 2011)

La Sénia - Capella de la M.D. de Pallerols (Foto: Pere Rams / Josep M. Pérez -invarquit.gencat.cat-, 2008)

Situació Muntanya de Pallerols
Malgrat que es troba fora del terme municipal de la Sénia (cau dins del de Ballestar, ja al País Valencià) és l'ermita tradicional del poble i la Mare de Déu de Pallerols n'és la patrona, juntament amb sant Bartomeu.

Es tracta d'una Verge trobada en un indret muntanyenc, a uns 5 km del poble. La capelleta, molt senzilla, és de l'any 1942 i està protegida per una construcció de tipus baldaquí afegida el 1975. La imatge original de pedra es va perdre durant la guerra civil i va ser substituïda per una rèplica, feta d'alabastre. Aquesta va acabar molt deteriorada i se'n va fer una de nova, l'any 1980, obra de l'escultor tortosí, Antoni Aixendri.