Capella dels Sants Metges
(La Sénia - Montsià)

La Sénia - Capella dels Sants Metges

La Sénia - Capella dels Sants Metges (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Crtra. de la Sénia a Benifassar
Capelleta situada a 1,5 km del poble, als peus de la carretera de Benifassà. Es va construir l'any 1834, data que podem veure inscrita a la porta, però ja al segle XVIII està documentada l'existència d'una ermita dedicada als Sants Metges, probablement situada en aquest mateix lloc. L'edifici actual, fruit d'una reforma de 1980, és una senzilla capella de nau única, coberta amb volta de canó i teulada a dues aigües, amb portal de pedra. A l'interior hi ha les imatges dels Sants Metges, els germans Cosme i Damià, martiritzats en època de Dioclecià i venerats com a protectors enfront de les malalties.