Casa Nova de can Vilardebò
(Lliçà de Vall - Vallès Oriental)

Lliçà de Vall - Casa Nova de can Vilardebò

Lliçà de Vall - Casa Nova de can Vilardebò (Foto: Albert Esteves, 2024)

Lliçà de Vall - Casa Nova de can Vilardebò (Foto: Jordi Martín -Invarquit.gencat.cat-, 1990)

Situació Coma / Pg. Església
Masia construïda a mitjan segle XVIII prop de la masia antiga de Can Vilardebò, denominada antigament Can Cosconer. Situada molt a prop de l'església, va ser, durant el segle XIX i fins a 1925, l'escola del poble i habitatge de la mestra. Després de la guerra civil, la casa es va dividir en dos habitatges i, l'any 1946, va ser reformada. A finals de la dècada dels 90 es va fer una profunda restauració, unificant el conjunt i refent els finestrals de la torre en estil neogòtic i els marcs de les obertures. En l'actualitat té un aspecte de masia rural, amb una torre que evoca les antigues torres de guaita.