Can Vilardebò
(Lliçà de Vall - Vallès Oriental)

Lliçà de Vall - Can Vilardebò. Façana sud (Foto: Albert Esteves, 2024)

Lliçà de Vall - Can Vilardebò. Façana nord

Lliçà de Vall - Can Vilardebò. Façana nord (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Av. can Vilardebò
Masia d'origen antic, vinculada al castell de Lliçà, les probables ruïnes del qual estan situades molt a prop. Es coneixia al segle XV amb el nom de Can Cosconer. Aquest cognom apareix als fogatges de 1497, 1515 i 1553 i segueix sent esmentat als segles XVII i XVIII. L'any 1818 consta que era propietat de Joan Vilardebò Morera, membre d'una família d'indians que va fer fortuna a Hondures. A finals del segle XIX, quan era propietat de Marcel·lí Vilardebò i Farnés, esdevenir en el mas més important del terme, després de Can Coll.

El conjunt arquitectònic va ser molt modificat als anys 60/70 del segle XX tot i que l'edifici antic ha conservat el seu volum original. Té dues façanes amb portals adovellats i finestres de diferent tipologia. A la façana de migdia n'hi ha dues tardogòtiques, una de les quals té inscrita la data de 1567. D'altres són neogòtiques, una coronella i altres concebudes a imitació de les habituals al segle XVI. A la part sud de la masia hi ha una bassa-rentador de maó vist.