Can Canyet
(Lliçà de Vall - Vallès Oriental)

Lliçà de Vall - Can Canyet

Lliçà de Vall - Can Canyet (Foto: Albert Esteves, 2024)

Lliçà de Vall - Can Canyet (Foto: Joan Estorch -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1932)

Situació Balmes, s/n
Masia d'origen medieval, documentada l'any 1345. Al fogatge de 1553 hi consta Jaume Canyet, àlies Rovira Rich. És molt probable que aquest mas estigués vinculat al molí senyorial conegut com a molí de can Canyet, l'any 1767, i actualment molí d'en Roure. Al segle XVIII va passar a mans dels amos del mas de Can Coll. Es coneixia com la casa dels quatre pous, dels quals encara en queden dos.

L'edifici palesa diverses les transformacions sofertes amb el temps. Alguns autors han suggerit que els dos grans contraforts que emmarquen la porta van ser construïts arran dels terratrèmols que es van produir a Catalunya al segle XV. El més probable és que la casa fos remodelada al segle XVI i que fos llavors que es va reforçar amb contraforts.En tot cas, d'aquella època és la finestra conopial d'estil gòtic tardà que hi ha damunt la porta adovellada.. La resta de finestrals són d'època tardana.