Can Nadal
(Lliçà de Vall - Vallès Oriental)

Lliçà de Vall - Can Nadal

Lliçà de Vall - Can Nadal (Foto: Òscar de Castro / Josep Font -Invarquit.gencat.cat-, 2020)

Lliçà de Vall - Can Nadal (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Can Nadal
Masia documentada des de l'any 1515, quan es coneixia amb el nom de Can Mollet, tot i que és molt probable que tingui un origen més antic. Al fogatge de 1553 hi consta Pere Nadal, àlies Mollet. La família Nada en va mantenir la propietat fins al segle XX.

És una masia de tipologia clàssica, amb un cos adossat a un dels costats, transformat en habitatge independent, caracteritzat per un porxo suportat per una gruixuda columna cilíndrica. L'edifici principal presenta portal adovellat de mig punt i tres finestres tardogòtiques, de tipologia conopial amb traceria lobulada i testes als brancals. En una de les cantonades del darrere hi ha una torre quadrangular que podria haver estat una torre de defensa.