Ermita de la Mare de Déu de Montserrat
(Lliçà de Vall - Vallès Oriental)

Lliçà de Vall - Ermita de la Mare de Déu de Montserrat. Absis

Lliçà de Vall - Ermita de la Mare de Déu de Montserrat. Absis (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorCarlos Díaz Biosca
Situació Urb. Mas Gordi. Camí de Sant Valerià
Església moderna promoguda pel propietari del desaparegut mas Gordi, Francesc Serra Torrents, molt devot de la Verge de Montserrat. Va ser projectada l'any 1976 per l'arquitecte Carlos Díaz Biosca (Barcelona, 1945). És un edifici d'una sola nau, de planta rectangular, capçada amb un absis semicircular. El que li dona personalitat és la seva característica façana, presidida per una gran creu que abasta tot el mur i s'eleva sobre la nau a manera de campanar d'espadanya. L'estructura de l'edifici és força compacta, il·luminada amb obertures verticals decorades amb vitralls. L'acabat exterior és un revestiment de ciment de formes tubulars. A l'interior hi ha diversos elements ornamentals fets amb blocs de pedra de conglomerat de Montserrat.