Casa de les Monges
(Sant Esteve de Palautordera - Vallès Oriental)

Sant Esteve de Palautordera - Casa de les Monges

Sant Esteve de Palautordera - Casa de les Monges (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorJosep Azemar Pont
Situació Pg. Monges, 1
Escola religiosa per a nenes, gestionada per les monges Filipenses, que va ser fundada per Benet Adroer i Vinyals i la seva muller Anna Calafell. L'edifici es va construir l'any 1908, segons projecte de l'arquitecte Josep Azemar Pont. La planta baixa era ocupada per les aules, la cuina i el menjador, i també hi havia una capella. Els pisos i la torre eren d'ús exclusiu de les monges. La finca comptava amb un pati d'esbarjo i un hort, amb el seu pou.

Tant l'edifici com la tanca exterior es caracteritzen per l'ús del maó vist com a únic element ornamental. Està present en les pilastres que emmarquen la porta de la tanca i al voltant de totes les obertures de la casa. En una de les cantoneres, mirant al carrer, hi ha una capelleta amb una imatge de la Verge.