Can Vilatort
(Sant Esteve de Palautordera - Vallès Oriental)

Sant Esteve de Palautordera - Can Vilatort

Sant Esteve de Palautordera - Can Vilatort (Foto: Albert Esteves, 2024)

Sant Esteve de Palautordera - Can Vilatort (Foto: Josep M. Armengol -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1899-1905)

Situació Camí de Can Vilatort
Masia d'origen medieval. Segons l'Inventari de Patrimoni apareix butlles dels anys 1002, 1007, 1098, 1120. L'any 1417 és esmentat com a veí de la parròquia, Bartomeu Vilatort. L'edifici consta de planta baixa i pis, actualment amb només dues crugies. A la part posterior hi ha una ampliació moderna. Si observem les fotografies antigues veurem que el frontis ha perdut tota l'ala esquerra, la qual formava un cos annex amb un pis inferior és que aprofitava el desnivell. La façana conserva dues finestres de tipologia gòtica, sense ornamentació escultòrica.

Al darrere de la casa hi ha un pou de pedra, ben restaurat.