Ca l'Estrada
(Sant Esteve de Palautordera - Vallès Oriental)

Sant Esteve de Palautordera - Ca l'Estrada

Sant Esteve de Palautordera - Ca l'Estrada (Foto: Albert Esteves, 2024)

Sant Esteve de Palautordera - Ca l'Estrada (Foto: Lluís Bonet Garí -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1913-30)

Sant Esteve de Palautordera - Ca l'Estrada (Foto: Josep de Cabanyes -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1933)

Sant Esteve de Palautordera - Ca l'Estrada (Foto: Narcís Ricart -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 2024)

Sant Esteve de Palautordera - Ca l'Estrada (Foto: Montserrat Viader -calaix.gencat.cat-, 1982)

Situació Verge de Montserrat, 4
Masia esmentada al fogatge de 1515 (lo mas Strada) però que podria tenir un origen molt més antic. L'edifici ha sofert notables modificacions i actualment està destinat al turisme rural. La façana principal presenta portal adovellat de mig punt i una finestra bigeminada que podria ser d'època medieval. En una fotografia antiga, que adjuntem, podem veure l'interior de les golfes, amb grans bigues pintades.