Can Giol
(Sant Esteve de Palautordera - Vallès Oriental)

Sant Esteve de Palautordera - Tanca de Can Giol

Sant Esteve de Palautordera - Tanca de Can Giol (Foto: Albert Esteves, 2024)

Sant Esteve de Palautordera - Can Giol (Foto: Montserrat Viader -calaix.gencat.cat-, 1982)

Situació Verge de Montserrat, 19
Masia d'estructura clàssica, amb teulada a dues aigües, molt alterada en època moderna, especialment la façana de ponent, completament refeta seguint esquemes historicistes. La presència de finestres amb brancals i impostes monolítiques indiquen el seu origen antic, tot i que podrien haver estat aprofitades de construccions anteriors. En una de les llindes hi veiem un estrany escut en forma de cor.

A inicis del segle XX n'era propietari Andreu Puig Codina, que va ser alcalde de Sant Esteve de Palautordera, entre 1928 i 1929.

És especialment remarcable la tanca exterior del jardí, un excel·lent treball de ferro forjat, obra de Marc Herrero (Forja Montseny), autor de dues escultures al nucli urbà.