Can Cruixent
(Sant Esteve de Palautordera - Vallès Oriental)

Sant Esteve de Palautordera - Can Cruixent

Sant Esteve de Palautordera - Can Cruixent (Foto: Albert Esteves, 2024)

Sant Esteve de Palautordera - Can Cruixent (Foto: M. de las Virtudes Angulo Guardia -invarquit.cultura.gencat.cat-, 1990)

Situació Roures, 3 (Urb. Can Cruixent)
Masia de tipologia clàssica que centra, actualment, una moderna urbanització. Conserva la façana original, amb portal adovellat de mig punt, una finestra d'estil gòtic tardà, d'arc carpanell amb traceria lobulada, i una altra finestra més senzilla, de llinda recta amb esmotxadura conopial. Al seu voltant hi ha diverses construccions agrícoles, entre les quals destaca una gran pallissa.