Ermita de Santa Margarida
(Sant Esteve de Palautordera - Vallès Oriental)

Sant Esteve de Palautordera - Ermita de Santa Margarida

Sant Esteve de Palautordera - Ermita de Santa Margarida (Foto: Albert Esteves, 2024)

Sant Esteve de Palautordera - Ermita de Santa Margarida (Foto: Jordi Contijoch -calaix.gencat.cat-, 1998)

Sant Esteve de Palautordera - Ermita de Santa Margarida (Foto: Josep M. Armengol -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 2024)

Sant Esteve de Palautordera - Ermita de Santa Margarida (Foto: Josep M. Armengol -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1899-1915)

Situació Crtra. BV-5301. Camí de Can Marc
Petita capella rural construïda l'any 1739 per substituir la destruïda capella de Santa Margarida, situada al costat del castell de Montclús. La nova es va construir més a prop del poble i es va dedicar a la mateixa santa. És un edifici de nau única, amb una façana austera on hi ha la porta rectangular, amb una llinda monolítica on hi ha inscrita la data de construcció. Al centre de la façana hi ha un ull de bou i, al capdamunt, una senzilla espadanya.