Edifici Ronda Sant Pau
(Barcelona | Sant Pau - Drassanes - Barcelonès)

Barcelona - Ronda Sant Pau 42-44 (Foto: Ana Corcoll, 2024)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorAntoni de Moragas Gallissà, Francesc de Riba Salas
Situació Ronda Sant Pau, 42-44
Aquest edifici, de 1963-65, és un dels existents a Barcelona projectats i promoguts pel mateix arquitecte Moragas. És un bloc compacte de formigó on domina la disposició regular de les obertures, els volums sobresortints, l'exposició dels forjats i l'ús de la ceràmica ja a l'exterior.

En l'ampli vestíbul és on es mostra el seu gust per incorporar els elements decoratius a l'arquitectura, que aporten calidesa a una estructura molt funcional. Així veiem les rajoles policromades en filades que formen dibuixos, els maons col·locats de gairell, la porta de llistons de fusta, les bústies també de fusta i les seves làmpades, tan estilitzades.