Creu del Padró
(Ullastrell - Vallès Occidental)

Ullastrell - Creu del Padró (Foto: Albert Esteves, 2010)

TipusCreus monumentals
AutorJosep M. Pericas Morros (atrib.)
Situació Plaça del Padró
Monument fet amb pedra artificial que consta d'un doble basament cilíndric damunt del qual s'alça una creu. Aquesta té un nus o capitell tronco-cònic i la creu pròpiament dita, que és de tipus creu grega, amb anell i braços acanalats. És idèntica a les creus que hi ha a Sant Pere de Ribes (1942) i Sant Adrià de Besòs (1944).

Segons el mapa de Patrimoni de la Diputació de Barcelona, va ser construïda l'any 1926 pel mestre d'obres Antoni Moner. Creiem que és una informació errònia donat que la creu de Sant Adrià, de la qual m'és una rèplica, va ser projectada per Josep M. Pericas (vegeu enllaç). Aquest model figura en el catàleg de l'empresa Butsems, amb la qual Pericas col·laborava. Va dissenyar altars, piques baptismals, trones i creus de terme.