Església de Sant Martí. Portada
(Viladecavalls - Vallès Occidental)

Viladecavalls - Església de Sant Martí. Portada

Viladecavalls - Església de Sant Martí. Portada (Foto: Albert Esteves, 2024)

Viladecavalls - Església de Sant Martí

Viladecavalls - Església de Sant Martí (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Plaça de l'Església
Un dels elements més interessants de l'església és el portal, d'arc escarser, emmarcat amb pedra ben motllurada. Les dovelles superiors tenen inscrita la data de 1792. Al brancal dret hi ha una llinda reaprofitada, del segle XVII, amb una inscripció mig esborrada. Presideix la portada un escut esculpit amb l'escena que caracteritza la vida de sant Martí, quan va partir la seva capa en dos trossos per compartir-la amb un captaire.

A l'arxiu parroquial es conserva un document on consta que l'encarregat de picar el portal i gravar la figura de Sant Martí va ser el mestre de cases Josep Camprubí, que va cobrar 30 jornals per fer-ho.