Església de Sant Pere. Imatge de sant Llop
(Rubí - Vallès Occidental)

Rubí - Església de Sant Pere. Imatge de sant Llop

Rubí - Església de Sant Pere. Imatge de sant Llop (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorFrancesc Rubió, Jaume Rubió
Situació Interior de l'església de Sant Pere
Els escultors Francesc i Jaume Rubió, pare i fill, originaris de Moià, van executar, pels volts de l'any 1600, el retaule major, del qual es conserva una bona part a la mateixa església de sant Pere. Un altre element destacat és una imatge de sant Llop, executada a la mateixa època, força ben conservada, tret de la pèrdua de la mà dreta, on segurament portava un bàcul. La imatge és una talla de fusta policromada a l'oli i tremp, daurada i estofada. El sant, de gran devoció a Rubí, està representat amb els hàbits episcopals i un llibre a la mà esquerra.

Va ser restaurada pel centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya.