Can Serra (Museu de la Immigració)
(Sant Adrià de Besòs - Barcelonès)

Sant Adrià del Besòs - Can Serra (Museu de la Immigració)

Sant Adrià del Besòs - Can Serra (Museu de la Immigració) (Foto: Albert Esteves, 2007)

Sant Adrià del Besòs - Can Serra (Museu de la Immigració) (Foto: Albert Esteves, 2019)

Sant Adrià del Besòs - Can Serra (Museu de la Immigració): el Sevillano

Sant Adrià del Besòs - Can Serra (Museu de la Immigració): el Sevillano (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Crtra. de Mataró, 124
Edifici senyorial del segle XIX, a mig camí entre una masia i una residència colonial. Té planta rectangular coberta amb teulada a quatre vessants i consta de planta baixa i pis. Aquest es troba voltat d'una terrassa sostinguda per columnes que fa de porxo de la planta baixa. La casa és voltada d'un ampli jardí. L'any 2004 va ser rehabilitada per l'arquitecte David Ferrer per tal d'acollir el Centre de Recerca i Documentació d'Història de la Immigració de Catalunya i el Museu de la Immigració.

A l'exterior de la casa hi ha un vagó del tren conegut com a el Sevillano, amb el qual es van traslladar a Catalunya centenars de milers d'immigrants durant els anys 50 i 60.