Xalet Juandó
(Girona | Mercadal - Gironès)

Girona - Xalet Juandó (Foto: Albert Esteves, 2024)

Girona - Xalet Juandó. Postal antiga

AutorIsidre Bosch Bataller
Situació Anselm Clavé, 28 / Nord, 15
Casa unifamiliar situada en una cantonada, amb un petit jardí davanter, promogut pel doctor Modest Furest com a habitatge particular i consulta, construïda l'any 1910 i reformada el 1919. Es pot inscriure dins del vessant medievalista del modernisme, amb diversos elements directament extrets del gòtic, com les finestres coronelles, els guardapols motllurats o les baranes amb quadrifolis. S'articula en diversos volums de diferent alçada amb una torratxa com a element més destacat, capçada amb una coberta de pavelló molt apuntada.

Modest Furest i Roca (Sant Pol de Mar, 1852 - 1939) fou un destacat metge homeòpata i higienista que va desenvolupar una intensa activitat a Girona. Amb la seva esposa, la gironina Mercè Tapis i Plaja, va constituir una societat per explotar les aigües termals de Caldes de Malavella, sota la marca Vichy Catalán.