Casa Cots
(Girona | Mercadal - Gironès)

Girona - Casa Cots

Girona - Casa Cots

AutorRafael Masó Valentí
Situació Santa Clara, 53
La darrera etapa de l'obra de l'arquitecte Rafael Masó, entre 1923 i 1935, ve caracteritzada per un estil, ja allunyat del modernisme de la seva etapa inicial, inspirat en la tradició del barroc popular. Aquest edifici, de l'any 1927-28 (l'any 1924 es van construir únicament els baixos) n'és un bon exemple.

Es tracta d'un edifici entre mitgeres, de planta baixa -amb ceràmica estriada verda i les columnes ornades amb les ondulacions anomenades "aigües de la vida", estilema de Masó-, i cinc pisos. Presenta una façana simètrica que accentua el primer pis mitjançant un potent balcó corregut de pedra i uns ressalts de ceràmica, a banda i banda, que trobem també a l'alçada del quart pis. La resta de pisos són més senzills, tret del superior, plantejat com una galeria, protegida per un ampli voladís. Destaca, al centre de la façana, un espectacular esgrafiat on apareix una parra plena de raïms (inicialment hi havia a l'edifici un negoci de vins).