Casa Ferrer del carrer Hortes
(Girona | Mercadal - Gironès)

Girona - Casa Ferrer del carrer Hortes (Foto: Albert Esteves, 2024)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorIgnasi Bosch Reitg, Lluís Bosch Reitg
Situació Hortes, 7
Bloc d'edificis projectat pels germans Ignasi i Lluís Bosch l'any 1962. Eren fills del també destacat arquitecte Isidre Bosch Batallé. Dels dos germans, l'Ignasi va ser el més prolífic i reconegut. Va presidir la delegació a Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, des d'on va impulsar l'adquisició de la nova seu a l'edifici la Pia Almoina, l'any 1974.

L'edifici consta de planta baixa, entresol i 4 pisos i fa un petit gir, en planta, per adaptar-se a l'alineació del carrer. La façana es configura a base de trams cecs, galeries vidriades i balcons i es corona amb un ràfec vidriat.