Sepulcres de Dalmau i Bernat Raset
(Girona | Catedral - Gironès)

Girona - Catedral. Sepulcre de Dalmau Raset (Foto: Albert Esteves, 2024)

Girona - Catedral. Sepulcre de Bernat Raset

Girona - Catedral. Sepulcre de Bernat Raset (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Interior de la catedral. Capella de Sant Isidor
Situats als murs laterals de la capella de Sant Isidor, fundada per Dalmau Raset, canonge i ardiaca major de la seu gironina, mort l'any 1452. Un és el seu propi sepulcre i l'altre el del seu germà Bernat, militar mort a Sicília l'any 1442.

El sepulcre de Dalmau Raset és d'alabastre i és molt similar al de Bernat de Pau. Com aquest, és emmarcat per un gran arc conopial i els seus pinacles. A l'interior hi ha la imatge jacent del difunt, que sosté un llibre. Sota, un grup de figures assegudes en actitud d'estudi, i al damunt la imatge del mateix ardiaca envoltat del seu seguici. El cos inferior del conjunt mostra l'epitafi i dos àngels sostenint el seu escut heràldic.

El sepulcre de Bernat Raset ha perdut bona part dels elements originals. Probablement, formava part del conjunt una imatge de sant Jordi, actualment situada en un pilar del presbiteri. Conserva només la figura del difunt, en actitud orant.