Retaule del Corpus
(Girona | Catedral - Gironès)

Girona - Retaule del Corpus

Girona - Retaule del Corpus (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorJoan Coll / Perris de la Rocha (pint,)
Situació Interior de la catedral. Capella del Corpus
La capella del Corpus va ser construïda durant la primera meitat del segle XIV. El retaule que la presideix està dedicat al Corpus, amb grans pintures d'estil manierista als cossos centrals. La més gran representa el Sant Sopar. Al seu damunt hi ha dues taules, una representa la Coronació d'Espines i l'altra la caiguda de Crist pel camí del Calvari. I a la predel·la, escenes del prendiment a l'Hort de les Oliveres i de la Flagel·lació. L'obra escultòrica és de Joan Coll (1562) mentre que les pintures van ser executades pel pintor procedent d'Orleans, Perris de la Rocha (1570).