Plaça U d'Octubre
(Girona | Mercadal - Gironès)

Girona - Plaça U d'Octubre

Girona - Plaça U d'Octubre (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorJosé Antonio Martínez Lapeña, Elías Torres
Situació Plaça U d'Octubre
Abans denominada plaça de la Constitució, és un dels espais públics més amplis de Girona. Enllaça el barri històric del Mercadal amb l'eixample del segle XIX. Fins als anys 70 del segle XX era un espai ocupat per fàbriques, que aprofitaven l'aigua de la séquia Monar, ara soterrada. La construcció de la plaça ja estava prevista en el Pla Parcial Mercadal del 1974, però es va executar entre 1983 i 1993.

És una plaça irregular, que es pot qualificar de dura, situada damunt d'un aparcament soterrani i que compta amb diversos volums polièdrics de formigó.