Sepulcres d'Arnau i Bertran de Mont-rodon
(Girona | Catedral - Gironès)

Girona - Catedral. Sepulcre d'Arnau de Mont-rodon (Foto: Albert Esteves, 2024)

Girona - Catedral. Sepulcre de Bertran de Mont-rodon

Girona - Catedral. Sepulcre de Bertran de Mont-rodon (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Interior de la catedral. Capella dels Quatre Sants Màrtirs
Al mur esquerre de la capella dels Quatre Sants Màrtirs hi ha el sepulcre del seu promotor, el bisbe de Girona, Arnau de Mont-rodon i de Sorribes (Taradell, c.1285 - 1348). Està situada sota una doble arcada amb traceria gòtica lobulada. El sarcòfag està ornamentat amb un seguit d'arqueries conopials amb escenes figurades. Al seu damunt hi ha l'estàtua jacent del bisbe, amb els hàbits i símbols episcopals.

Al mur de la dreta, hi ha la sepultura del seu nebot, l'ardiaca de Besalú i després bisbe de Girona, Bertran de Mont-rodon, mort l'any 1384. És un sepulcre de característiques semblants a l'anterior tot i que de factura més senzilla. Té també la figura jacent del bisbe damunt del sarcòfag, el qual s'ornamenta amb la figura del bisbe i els seus acòlits, flanquejats per figures que acompanyen el dol.