Sepulcre de Guillem de Boïl
(Girona | Catedral - Gironès)

Girona - Catedral. Sepulcre de Guillem de Boïl

Girona - Catedral. Sepulcre de Guillem de Boïl (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Interior de la catedral. Capella de l'Esperança
Sepulcre del bisbe Guillem Boïl, mort l'any 1532, situat a la capella de l'Esperança, dins d'una arquitectura clàssica, plenament renaixentista, feta en marbre, d'autor desconegut. El sarcòfag té al seu damunt l'estàtua jacent del bisbe, que recolza el cap sobre la mà dreta. Al frontal del sepulcre hi ha una inscripció en llatí que resa Ecce Boill Stirpe natus nobili Qz Guilfurs Amena patria valencie regni Hic pastor vixi per tot discrimine rerum Vt requiescam bone viator ora MDXXXII. Al mur del fons hi ha l'escut familiar, sostingut per dos putti.