Llit de la Mare de Déu
(Girona | Catedral - Gironès)

Girona - Catedral. Llit de la Mare de Déu

Girona - Catedral. Llit de la Mare de Déu (Foto: Albert Esteves, 2024)

Girona - Catedral. Capella de l'Esperança, amb el Llit de la Mare de Déu

Girona - Catedral. Capella de l'Esperança, amb el Llit de la Mare de Déu (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorLluís Bonifaç
Situació Interior de la catedral. Capella de l'Esperança
Obra duta a terme per l'escultor Lluís Bonifaç entre 1773 i 1775. Està situada a la capella de l'Esperança, l'antic refetor dels canonges. Està fet amb fusta daurada i policromada i representa la Dormició de la Mare de Déu. El llit, lleugerament inclinat, mostra la Verge adormida, amb un sol radiant al fons, envoltada d'àngels. Tot el conjunt està custodiat per un gran baldaquí capçat amb una enorme corona que sosté la bola del món. Enfilats al baldaquí, quatre àngels sostenen la tela com si es tractés d'un teló.

Aquest conjunt es muntava davant l'altar de la catedral un cop a l'any, per la festivitat de l'Assumpció, al mes d'agost, i després es desmuntava.