Retaule de Santa Caterina
(Girona | Catedral - Gironès)

Girona - Catedral. Retaule de Santa Caterina

Girona - Catedral. Retaule de Santa Caterina (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorJoan Arnau Moret (pint.)
Situació Interior de la catedral. Capella de Santa Caterina
El retaule és de fusta daurada, amb decoració d’estofa al tremp (decoracions vegetals), i policromia a l’oli (rostres dels personatges). Per la seva composició classicista, amb un entaulament sostingut per parells de columnes acanalades i amb un frontó semicircular partit, es pot qualificar de plenament renaixentista, segurament obrat durant la primera meitat del segle XVII.

La pintura de santa Caterina, que centra el retaule, és obra de l'artista Joan Arnau Moret (Sant Feliu de Guíxols, 1603 - 1693), signada i datada l'any 1678. L'any 2017 va ser restaurada pel Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya.