Retaule de Santa Anna
(Girona | Catedral - Gironès)

Girona - Catedral. Retaule de Santa Anna

Girona - Catedral. Retaule de Santa Anna (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Interior de la catedral. Capella de Santa Anna
Retaule rococó situat en una capella de la girola, executat per un autor anònim l'any 1770. Presenta una única escena on veiem santa Anna al Cel, entre núvols i angelets, amb la seva filla, la Verge Maria, a la falda. A mà dreta hi veiem la imatge de sant Joaquim, el seu marit i pare de la Verge, i a mà esquerra un àngel que li sosté la corona. L'estructura arquitectònica que tanca l'espai està formada per columnes llises sobre pedestals esculpits i amb capitells molt decorats, que deixen espai per a dues escultures, desaparegudes. A l'àtic hi ha dues figures de sants.