Retaule de la Capella de Tots Sants
(Girona | Catedral - Gironès)

Girona - Catedral. Retaule de la Capella de Tots Sants

Girona - Catedral. Retaule de la Capella de Tots Sants (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorEsteve Bosch
Situació Interior de la catedral. Capella de Tots Sants
Retaule construït a partir de 1594, promogut pel canonge Baldiri Galí. Està centrat per una pintura de Crist ressuscitat entre els sants de la Glòria. L'autor del quadre va ser Giovanni Battista Toscano, pintor llombard documentat entre 1595 i 1629. L'estructura arquitectònica està formada per un sòcol, on hi ha l'escut del canonge, un cos inferior, amb una pintura que representa l'Adoració dels Pastors i dos relleus al·legòrics a l'Església i la Religió, tot plegat emmarcat per parelles de columnes acanalades que suporten un entaulament amb frontó partit. A l'altar hi ha la data de 1644.