Tresor. Estàtua de Carlemany
(Girona | Catedral - Gironès)

Girona - Tresor de la catedral. Estàtua de Carlemany

Girona - Tresor de la catedral. Estàtua de Carlemany (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorJaume Cascalls (atrib.)
Situació Sala 2 del Tresor
Escultura que tradicionalment es creu que representa Carlemany, venerat com a sant a diferents llocs d'Europa i també a Girona, on se'l considerava fundador de la catedral. Tanmateix, molts estudiosos creuen que es tracta d'una representació del rei Pere el Cerimoniós. Està feta en alabastre i presenta el rei amb corona, espasa, punyal i vestimenta reial. Sota els seus peus, quatre animals monstruosos.

Obra atribuïda a Jaume Cascalls, escultor berguedà mort cap a l'any 1378, tot i que recentment s'ha atribuït també a Aloi de Montbrai de Girona, amb qui Cascalls s'associà entre 1347 i 1361.