Casa Batlle
(Girona | Mercadal - Gironès)

Girona - Casa Batlle

Girona - Casa Batlle (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorRafael Masó Valentí
Situació Fontanilles, 2 / Nou, 13
Es tracta d'una reforma efectuada l'any 1909 sobre un edifici preexistent. Va ser una de les primeres obres de Rafael Masó, plenament influït, en aquesta primera etapa, per l'esperit modernista. Tanmateix, discrepàncies amb el propietari van fer que abandonés el projecte abans d'acabar les obres. Amb posterioritat es van plantejar les tribunes del carrer Sant Francesc i es van modificar els baixos i el segon pis de la tribuna del carrer Nou. On més clarament es detecta el decorativisme modernista -de mena sezessionista- és al coronament, amb unes ondulacions perfilades amb maons i ressaltades amb cares de mussol, les quals coronen una mena de pinacles de ceràmica.