Restes del convent de Sant Francesc
(Girona | Mercadal - Gironès)

Girona - Restes del convent de Sant Francesc

Girona - Restes del convent de Sant Francesc (Foto: Enfo, 2014)

Girona - Restes del convent de Sant Francesc (Foto: Enric, 2015)

S´Agaró - Nostra Senyora de l´Esperança. Galeria del convent de Sant Francesc

S´Agaró - Nostra Senyora de l´Esperança. Galeria del convent de Sant Francesc (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Av. Sant Francesc, 9
El convent de Sant Francesc es va fundar a Girona a partir de l'any 1232. El conjunt monàstic es va ampliar entre 1330 i 1340 i el 1368 es va consagrar l'església. Es va mantenir actiu fins a l'exclaustració de 1835, i l'any 1840 va ser venut i posteriorment enderrocat. Només resten alguns arcs del claustre, integrats en edificis de l'avinguda de Sant Francesc i un tram que va ser traslladat a l'església de la Mare de Déu de l'Esperança de s'Agaró.