Seu de la Generalitat a Girona
(Girona | Mercadal - Gironès)

Girona - Seu de la Generalitat

Girona - Seu de la Generalitat (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorJosep Fuses Comalada / Joan M. Viader Martí
Situació Plaça Pompeu Fabra, 1
Obra projectada l'any 2002 per l'estudi Fuses-Viader Arquitectes, consistent en la transformació de l'antic Hospital de Santa Caterina en seu de la Generalitat a Girona. Això va comportar la rehabilitació dels edificis antics i la construcció d'un edifici annex de nova planta que, sense cap temptació imitativa, s'integrés harmònicament amb ells. Es va inaugurar l'any 2010. En paraules dels arquitectes: "el nou edifici és un marc abstracte que valora l’edifici de l’antic hospital i s’entén com una ampliació de l’existent, més que una edificació aïllada. Té una geometria simple construïda a partir de la trama urbana veïna (...) Una plaça interior i un conjunt de passos coberts potencien el caràcter exclusiu per a vianants de tot el conjunt i la seva permeabilitat cap a la ciutat".