Casa Fèlix Quintana
(Girona | Mercadal - Gironès)

Girona - Casa Fèlix Quintana

Girona - Casa Fèlix Quintana (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorJosep Martí Burch, m.o.
Situació Av. Sant Francesc, 8
Edifici entre mitgeres, de planta baixa i dos pisos, projectat l'any 1909, un dels més marcadament modernistes de barri. Les traces d'aquest estil es fan sentir de manera molt evident en els balcons, tant en el corregut del primer pis com els dos individuals del segon, tots ells amb llosana sinuosa i baranes de ferro forjat amb formes fortament corbades i el típic "cop de fuet". El mateix es pot dir de les baranes i el reixat de la planta baixa. Cal remarcar també els dissenys dels relleus ornamentals, amb un fris de tipus floral al primer pis i unes curioses formes que recorden cordatges, sota les mènsules de la cornisa.