Casa de l'Abat
(Girona | Galligants / Sant Feliu - Gironès)

Girona - Casa de l'Abat (Foto: Albert Esteves, 2024)

Girona - Casa de l'Abat. Portada interior

Girona - Casa de l'Abat. Portada interior (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Carrer de Santa Llúcia, 6
Davant mateix de la façana de l'església de Sant Pere hi ha l'antiga casa de l'Abat, un edifici dels segles XVI-XVII, amb moltes modificacions posteriors, especialment visibles a la façana principal, tot i que conserva el portal d'arc rebaixat, que dona accés al pati interior. Des d'aquest s'accedeix al pis superior a través d'una porta rectangular renaixentista, presidida per un escut amb una creu. A la façana lateral, repicada per deixar la pedra vista, hi ha restes d'un arc rebaixat.

Va ser casa de l'abat fins a l'exclaustració de 1835. Després va ser caserna de la Guàrdia Civil, fins a l'any 1939.