Pont de Pedra
(Girona | Mercadal - Gironès)

Girona - Pont medieval derruït. Gravat antic

TipusPonts i aqüeductes
AutorConstantino Germán
Situació Sobre l'Onyar
Construït entre 1850 i 1856, durant el regnat d'Isabel II (motiu pel qual se'l coneix també amb el nom de Pont d'Isabel II), va substituir un pont més antic, d'origen medieval, format per tres grans arcades ogivals, que es coneixia com a Pont de Sant Francesc o de Framenors. El nou pont va ser projectat per Constantino Germán i les obres dirigides per l'enginyer Víctor Martí, i va ser enllestit per Josep Maria Faquinetto, que va modificar lleugerament el projecte inicial.

És un pont de pedra format per tres grans ulls d'arc rebaixat, suportats per dos massissos pilars amb els tallamars arrodonits. La barana, també de pedra, va ser reformada l'any 1926 per Ricard Giralt.