Pont de les Peixateries Velles
(Girona | Mercadal - Gironès)

Girona - Pont de les Peixateries Velles. Postal antiga

TipusPonts i aqüeductes
AutorManuel Almeda Esteva / Companyia Gustave Eiffel
Situació Sobre l'Onyar
Conegut també com a Pont de les Palanques Vermelles, substituïa una vella palanca de color vermell, que s'havia anat reconstruint diverses vegades, a causa de les riuades, durant els segles XVIII i XIX. El pont actual va ser construït l'any 1877 per la companyia Gustave Eiffel, de París. És un pont de ferro amb una estructura de gelosia feta amb perfils reblonats i peces en "ela". Els estreps són fets amb carreus.

L'any 1959 es va col·locar un paviment d'asfalt sobre el forjat i això va deteriorar l'estructura. Per això, el 1979, es va substituir aquest paviment per un de taulons de roure.